Wild uit eigen regio

Duurzaam wild uit eigen WBE

Steeds meer mensen zijn bewust bezig met voeding. Zeker tijdens deze coronacrisis is er veel behoefte aan ambachtelijke en eerlijke producten uit eigen regio. Door vlees- en plofkipschandalen geven we steeds vaker de voorkeur aan scharrelvlees: puur biologisch vlees zonder chemische bewerkingen, afkomstig van een dier dat een goed leven heeft gehad. Dat geldt ook voor wild vlees. Wat is nu beter dan wild uit de eigen streek met een pure smaakbeleving? Zoveel smaakvoller dan het wild vlees uit de supermarkt, dat vaak gekweekt wild uit het Oostblok is. Helaas maakt onbekend vaak ook onbemind.

En dat willen wij graag veranderen.

Wij maken veel wildgerechten zelf en verkopen een uitgebreid assortiment Nederlands wild. Een van onze topproducten is de gerookte borst van wilde gans, die ambachtelijk bereid is door Harry Holtkamp. (Tip: heerlijk in combinatie met de Westlandse druivengelei met rode port van Syl’s die wij ook in de winkel verkopen!) Wij verwerken ook regelmatig de wilde ganzen, die geschoten worden in regio Midden-Delfland. We maken bijvoorbeeld gansworstjes en verse soep met zacht gegaard gansdijvlees en gehaktballetjes van gans. Maar ook voor carpaccio met truffel, wildburgers, tapas en verrukkelijke gehaktballen bent u bij ons aan het juiste adres.

Geschoten ganzen zijn een portemonneevriendelijke en smakelijke basis voor wildgerechten. In Nederland komen de laatste jaren ongekend hoge aantallen ganzen voor. Ganzen eten tot wel 500 gram vers gras per dag en dat zorgt voor veel schade in de landbouwsector. Daarnaast zorgt het overschot aan ganzen voor gevaarlijke situaties op vliegvelden en voor overlast door hun enorme hoeveelheid uitwerpselen op fietspaden.

Wilde gans is een heerlijk, eerlijk en duurzaam stukje vlees dat het zeker verdient om meer liefhebbers te krijgen. In onze winkel aan de Hoofdstraat 61 in De Lier hebben we gratis recepten voor gerechten met gans beschikbaar en geven we u graag advies over de juiste bereidingswijze.

Eet smakelijk!
Met weidelijke groet, Jos Straathof

 

 

              

© 2013 - 2022 Poelier Traiteur Catering Jos Straathof | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel