Kip / Kalkoen

                                                                                                       Terug naar homepage

                  

                                              Klik op de afbeeldingen om naar onze produkten te gaan

 

GILDEHOEN

Poeliers die alles zelf maken zijn tegenwoordig schaars. De Poelier Online is nog een van de weinige echte ambachtelijke poeliers in Nederland. Via De Poelier Online kunt u gemakkelijk en snel, diverse soorten gevogelte bestellen. Kip, kalkoen of wild, gegrilld, gevuld of gegaard; wat u maar wilt!

 

Bewust, Beter, Puur & (H)eerlijk
 

De kippen (GILDEHOEN) die De Poelier Online verkoopt of in de maaltijden verwerkt worden pertinent niet industrieel opgekweekt.

De Gildehoen is een duurzaam stukje vlees voor de consument die bewust voor beter voedsel kiest. Met de Gildehoen koopt u een puur Hollands scharrelproduct, gezond en zeer smaakvol. Iets duurder maar toch vriendelijk geprijsd. En ook nog is minder milieu belastend.

 

 

Natuurlijk ritme en plantaardig voer

De Gildehoen groeit op in een stal met stro en daglicht. Het sterke Hubberd ras leeft langer en groeit op met een normaal dag– en nachtritme d.m.v. natuurlijk licht. De kippen hebben 24 uur per dag water en voedsel tot hun beschikking. Om het scharrelen te bevorderen wordt 2x per dag voer uitgestrooid in de stallen. Door de lagere bezetting in de stallen, slechts 2/3 van de reguliere pluimveehouderij, en door de beschikking van scharrel– en speelmateriaal worden de dieren plezierig groot.

De pluimveehouders merken dat dit een prettige manier is om de kippen groot zien te worden, ze zijn levendig, gezond en er is nauwelijks uitval.

 

 

Antibiotica vrij

Een belangrijk onderdeel van dit concept is het reduceren van het antibiotica gebruik tot nul. De kippen krijgen niet preventief antibiotica toegediend, maar alleen op het moment dat ze ziek worden en het echt nodig hebben. Immers, als mensen ziek worden, worden ook medicijnen gebruikt om ze beter te maken.

Het verschil met de reguliere kippen is dat men een periode van minimaal zes weken tussen het toedienen van de antibiotica en de daadwerkelijke slacht laat zitten, om er zeker van te zijn dat de kip antibiotica-vrij is. Mocht deze periode niet haalbaar zijn, dan gaan de kippen het reguliere traject in.

 

De ouderwetse smaak van weleer

Het natuurlijke ritme waarin de kippen opgroeien, het plantaardige voedsel dat ze krijgen en het niet preventief toedoenen van antibiotica, maakt dat de Gildehoen Kip naar echte kip smaakt.

 

Biologisch scharrelkippen                           

Uiteraard hebben we de biologische scharrelkip uit Nederland (Polderhoen) ook in ons assortiment

 

 

 Terug naar homepage

© 2013 - 2019 Poelier Traiteur Catering Jos Straathof | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel